2022-23. tanév – 18. évad

Tisztelt érdeklődők, nézőink és hallgatóink!

Véget értek a hideg téli napok, az egyetemi hallgatóság és velük az Atomcsill is visszatérhet az ELTE lágymányosi épületébe!

Az előző négy, kizárólag online sugárzott előadásunk után a következő, március 9-i előadást (Szeidemann Ákos és tanítványai látványos kísérleti bemutatója: Folyadékok fizikájáról folyékonyan) már a szokásos helyen, az ELTE lágymányosi északi tömbjében (1117 Pázmány Péter sétány 1/a), a földszinti 0.83 számú Eötvös teremben tartjuk meg, 17 órai kezdettel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! (A biztonság kedvéért öltözzenek melegen!)

Az ezt követő előadás (Sótér Anna: Eötvös-kísérlet egzotikus atomokkal) ismét online lesz, de más okból: az előadó külföldön dolgozik, és nem tud hazajönni, ezért videófelvételt küld. Március 23-án 17 órakor tehát ismét csak a galileowebcast adását követhetik, vagy ugyanezt a felvételt az Atomcsill youtube csatornáján is megtekinthetik.

A félév utolsó két előadása (április 13: Vigh Máté: Rend a rendezetlenségből – a folyamatok iránya, és április 27: Cserti József: Milyen lenne az élet Laposföldön?) ismét élő előadás lesz az egyetemi Eötvös teremben.

Várjuk a helyszíni nézőket – és természetesen a távoliakat is!

A sorozat szervezői

 

Az Atomcsill két alapítója: Cserti József és Dávid Gyula fizikusok az ELTE Podcast vendégei voltak:

Az előadások videofelvétele és az előadók által készített prezentációk egy héten belül felkerülnek weblapunkra és YouTube-csatornánkra is. Ugyanott folytatjuk a korábban csak letöltéssel elérhető régi előadásaink streamelhető formában történő közzétételét is.

Letöltések:

Fájl Leírás Fájl méret
pdf ACS_2022-2023_rovid_program v3 Kivonatok nélküli rövid program (2022-23. tanév - 18. évad)
459 KB
pdf ACS_2022-2023_reszletes_program_v3 Részletes program (2022-23. tanév - 18. évad)
565 KB