Kis-Tóth Ágnes útja a kánaán felé

…..A tudományos világ a kíváncsi emberek kánaánja…..
Fogadjátok szeretettel következő előadónk, Kis-Tóth Ágnes gondolatait.
“Sokszor megkérdezik tőlem, hogy nő létemre miért választottam ilyen “férfias” szakmákat mint a matematikus és a fizikus. Nos elárulom, hogy engem a szüleim elfelejtettek felvilágosítani arról hogy a társadalom egy része szerint ezek “férfias” szakmák. E tudás hiányában pedig mit is tehettem volna mást? Szimplán azt az utat választottam ami igazán érdekelt engem.

Kis-Tóth Ágnes

Fotó: Mohos Márton

Ez az út először a matematikát jelentette, majd pedig a fizikát. A tudományos világ a kíváncsi emberek kánaánja, én pedig végtelenül kíváncsi természet vagyok. Szeretném megismerni a világunk működését, a háttérben működő mozgatórugókat, az univerzum történelmét és várható jövőjét, és úgy kábé minden mást is.
Számomra a fizika már alapjaiban egy lenyűgöző tudomány, azonban a 20. század fejlődése erre még rátett egy hatalmas lapáttal. A relativitáselmélet és a kvantummechanika, számtalan másik területtel karöltve, gyökeresen forgatta ki a világképünket a helyéből és ez a mai napig kihívás elé állítja a fizikusok kreativitását és gondolkodásmódját. Borzasztóan izgalmas ezt a fejlődést az első sorból figyelni és akár a folyamat részévé válni.”